موزیک قیر – نگاهی به حواشی پست اینستاگرامی یک رپر
کشف جسد مومیایی متعلق به رضا پهلوی

همانطور که میدانید پیدا شدن جسد مومیایی رضا شاه در حفاری های اخیر شاه عبدالعظیم واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.

اما چیزی که نظر ما را به خود جلب کرد واکنش عماد قویدل(رپرفارسی) یه این اتفاق بود.

emad_ghavidel

شنیده ام میخواستند روى زمین مقبره ات سرویس بهداشتى چند طبقه بسازند. گریستم و حکمت این سر از خاک برآوردنت را نمیدانم. خبرگزارى فارس و تسنیم کشف مومیایى رضا شاه را تکذیب کردند و سازمان میراث فرهنگى گفته مومیایى کشف شده متعلق به هرکه باشد باید حفظ شود، امیدوارم این درک در بین مسئولین باشد که تاریخ را باید حفظ کرد و ما امروز در اوایل انقلاب نیستیم که با بیل مکانیکى براى تخریب تخت جمشید یا مقبره ى رضا شاه برویم. در اینکه رضا شاه انتخاب خارجى ها براى حکومت ایران بوده شکى نیست. در اینکه آخرین پادشاهان قاجار را از خارج عزل و نصب میکردن هم شکى نیست، اما رضا خان ایرانى را از قاجار گرفت که در حال تکه تکه شدن بود و ترجیح داد به جاى باج دادن به پرتغال، شوروى و اتریش و انگلیس و غیره فقط به یک کشور حساب پس بدهد! فقط انگلیس! اگر رضا خان نبود ایران هم نبود، ایران مدیون چکمه هاى اوست، اگر رضا خان نبود شاید شمال ایران حکومت خود مختار میرزاکوچک خان بود، اگر او نبود، شیخ خزعل خوزستان را از ایران جدا کرده بود، و محمد تقى پسیان در قزوین جولان میداد، اگر رضا خان نبود غربتى هاى بیگانه هر غلطى میخواستند میکردند و در ایران قدرت محاکمه ى آنها را نداشتیم (کاپیتالاسیون). او آمد و به آسمان ایران که از ننگ و زن بارگى قاجار سیاه شده بود رنگ دوباره بخشید، ایرانى که قبل از رضا خان توان ساخت یک پیچ و مهره را هم نداشت و بیشتر به یک دهات شبیه بود با او به کشورى مترقى تبدیل شد، ایرانى که ارتش، نیروى هوایى، دانشگاه، بیمارستان، راه آهن و هرچه که نداشت را با رضا خان بدست آورد و ایرانیانى که قبل از رضا شاه حتى شناسنامه نداشتند به او مدیون هستند، آتاتورک چه براى ترکیه کرد که رضا خان براى ایران نکرد؟ بگذار تا میتوانند با سناریوهاى ساختگى فیلم بسازند و او را تحریف کنند. تاریخ را نمی توان انکار کرد. امروز میگویند پیکرت پیداش شده، خلخالى مقبره ات را زیر و رو کرد اما چیزى نیافت، چه شد که امروز پیدا شدى رضا شاه! کاش ما بدى ها و خوبى هاى انسان ها را کنار هم ببینیم، رضا خان را انگلیسى ها گماشتند اما او مثل پادشاهان قبل از خود فقط در حرمسرا وقت نمیگذراند! با تمام بى سوادى اش هر روز به فکر آبادانیه این کشور بود و روزى که از انگلیس فاصله گرفت و به آلمان نزدیک شد زمان عزل و تبعیدش فرا رسید. در دورانى که حتى ایتالیا و اسپانیا حکومت هاى فاشیستى داشتند، بی شک ایران هم مهد دموکراسى نبود! رضا شاه یک دیکتاتور بود! اما یک دیکتاتور تاریخ ساز، با اشتباهات کم و با افتخارات بسیار

گراتومیک:

ماجرا از این قرار است که عماد قویدل متنی را در اینستاگرام منتشر کرد تا حرف خود را به مخاطبانش برساند و سپس برای تفهیم همان متن مجبور شد که چندین پست دیگر را هم منتشر کند که اینها برای ما نشان از فاصله ی زیاد طرز فکر مخاطبان با هنرمندشان است.

البته این فاصله ها و اختلاف سلیقه ها همیشه بین هنرمند و مخاطبان در موسیقی پاپ و سبک های دیگر زیاد است چرا که هنرمندان آن سبک ها اصولا سعی میکنند حرفی را نزنند که به سیاست ربطی داشته باشد تا مبادا برای آنها مشکل ساز شود و یا اینکه باعث شود کمی طرفدارانشان را از دست بدهند.

به طور مثال هرگز مخاطبان انتظار شنیدن حرف های اجتماعی، سیاسی و یا هر حرف جدی دیگری را از ماکان بند ها ندارند و گویا رسالت آنها از همان ابتدا فرق داشته است…

اما رپرها همیشه سعی کرده اند که این فاصله را با مخاطبانشان کم و کمتر کرده و بیشتر از مشکلات و معضلات جامعه صحبت کنند و از آنجایی هم که باید هنرمند پیشرو و دقیق تر از جامعه باشد ممکن است حرف هایش با حرف ها و نظرات مخاطبان کمی فرق داشته باشد و بر همین اساس گاهی در این بین مشکلاتی هم بوجود می آید.

به طور مثال پس از انتشار این پست برخی از مخاطبان به عماد قویدل گفته اند که چرا هم از میرزاکوچک خان خوانده ای و هم از رضا شاه مطلب مینویسی، گویا آنها از هنرمندشان توقع دارند که سطحی به مسائل نگاه کند و بجای پرداختن به جزئیات یا طرفدار این باشد و یا طرفدار آن یکی…

و یا در جایی از این متن عماد قویدل به بی سوادی رضا شاه اشاره میکند، هرچند که معنای سواد چیز دیگری است و قطعا نمیتوان چنین فردی را بی سواد خطاب کرد!

اما همین ها کافی است تا موج مخالفت ها به راه افتد و عده ای کلا با تمام سخنان این هنرمند مخالف شوند…

بحث ما دفاع از عماد قویدل،رضا شاه و یا میرزا کوچک خان نیست، موضوع این است که ما باید بتوانیم مسائل مختلف را از هم جدا کنیم و اگر یک نظر و یا کلمه ای در یک متن بلند خلاف نظر ما باشد نمیتوانیم با کل آن متن مخالفت کنیم. شاید به نظر عده ای پرداختن ما به این موضوع مسئله ی بیهوده ای باشد اما دقیقا همین جزئیات است که جامعه ی ما و مشکلاتش را تشکیل میدهد. اگر مخاطبان هنر و موسیقی نتوانند این مسائل را از هم جدا کنند قطعا چیز زیادی از هنر باقی نخواهد ماند…

منبع : گراتومیک –

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *